Om Sunda

Ta hand om din mage !

Sunda.nu, ditt må-bra-apotek säljer och informerar om goda nyttobakterier så kallade probiotika. En stor grupp av nyttobakterier kallas mjölksyrebakterier/Lactobaciller som numera finns i form av tabletter, kapslar eller pulver. Dagens livsmedelsindustri och produktion av livsmedel har lett till ett utbud av kost och mat produkter som är på tok för sterila och för näringsfattiga. Detta har bland annat lett till att de så kallade välfärds sjukdommarna har ökat dramatiskt. Hit hör till exempel diabetes, fetma, artrit,astma,diarré, IBD och IBS. Välrenomerade forskare kan i dag peka på att bakteriefloran i vår mage och tarm visar på brister för just de nämnda välfärds sjukdommarna.
Sunda.nu, ditt må-bra-apotek, ställer höga krav på forskning och studier. Vi stödjer vetenskap och beprövad erfarenhet, och väljer ut de probiotikaprodukter och egenvårds produkter som har hög kvalitet på sina kliniska studier t.ex GCP, (Good Clinical Practice/God Klinisk Standard). Vi väljer i första hand produkter som tillverkats under GMP certifiering (Good Manufacturing Practice/God tillverkningsstandard).

Vår ambition är att samarbeta med tillverkare och industrier som har ett helhetsperspektiv på forskning, tillverkning och individen, t.ex ISO certifiering inom miljö och kvalitet. Probiotika klassas som kosttillskott och ligger därför under Livsmedelsverkets tillsyn och regelverk. Förutom en varierad kost kan man komplettera med probiotika produkter för att upprätthålla och förebygga den viktiga ekologiska balansen av goda bakterier i munnen, magen och tarmen. Det är dock inte möjligt att efter årskiftet 2012/13 påstå att vissa probiotika stammar hjälper mot vissa åkommor eller sjukdommar enligt vad den europeiska EFSA organisationen (livsmedels säkerhet) har beslutat. Man får själv informera sig om kliniska studier och dess resultat och sedan dra egna slutsatser om det kan vara bra att äta mjölksyrebakterier/probiotika bakterier.


Välkommen till Sunda.nu! Vi hoppas att vår information hjälper Dig att nå ett sundare och friskare liv och att Du blir en nöjd kund.  Läs gärna "Vad säger medicinsk forskning" och "Frågor och svar".

Kontakta oss på: kundtjanst@sunda.nu eller ring 0705366766